Биткоинот придонел за намалување на побарувачката на златото

2017-12-21 21:10

Лудилото околу биткоин најверојатно помогнал сјајот на златото малку да потемни, но едвај крипто-валутата може да биде наречена замена за вредниот метал, пишува во свој коментар MarketWatch. Во почетокот на декември, цената на златото достигна најниско ниво од јули наваму – на 12 декември...