НАЈ НАЈ КЕШ КРЕДИТ НА ОХРИДСКА БАНКА СО ПРОМОТИВНИ УСЛОВИ – БЕЗ АДМИНИСТРАТИВЕН ТРОШОК И ТРОШОК ЗА АПЛИКАЦИЈА

  Охридска банка Сосиете Женерал воведува нови промотивни услови за клиентите кои во претстојниот период до 31.07.2017 ќе аплицираат за НАЈ НАЈ Кеш кредитот.   Имено, во рамките на промотивниот период, клиентите кои ќе го одберат НАЈ НАЈ Кеш кредитот со гарантирана каматна стапка за целото времетраење на кредитот, покрај поволните каматни стапки со вклучено […]

Инвеститорите незнаат што да прават со бикоинтот -причина за паѓање на бикоинтот според експертите

        Вредноста на биткоинот падна под 10.000 долари за прв пат од декември наваму. Според индексoт на Coindesk, вредноста на криптовалутата на берзата прво опадна на 9.958 долари, потоа се опорави малку, но повторно падна на 9.200 долари. Ова е пад од повеќе од 53% од највисоката вредност од 19.800 долари за […]

GO DIGITAL – E НОВА АПЛИКАЦИЈА ЗА МОМЕНТАЛНО ОТВОРАЊЕ СМЕТКА НА ADDIKO БАНКА

    Модернизацијата и дигитализацијата на дел од работните операции на многу институции им ги поедноставија процедурите за работа, а на тој начин на клиентите им штедат време и енергија. Во денешно време, на сите нас ни е потребно повеќе време и секако, повеќе пари. Веројатно некогаш ви се случило да останете без пари во […]

НБРМ со едукативни брошури за децата

    Народната банка на Република Македонија во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ), изготви две едукативни брошури на темите: „Патување во светот на парите“ и „Водич за финансиска едукација“, наменети за младата популација во државата. Публикацијата „Патување во светот на парите“ ќе придонесе младите да се информираат и да научат нешто повеќе за парите како важен дел од нашиот […]

КРИПОВАЛУТИТЕ БЕЛЕЖАТ ПАДОВИ ПОМЕЃУ 20% И 30 % ВО ПОСЛЕДНИВЕ 24 ЧАСА

  Ова се случува само неколку дена откако во Јужна Кореја се подготвува закон за криптовалутите. Во меѓувреме пак и инвеститорот Ворен Бафет дополнително налеа масло на огнот, велејќи дека „трговијата со дигиталните валути ќе има лош крај“. Така само за 24 часа цената на „биткоинот“ се намали за кратко под 10.000 долари, што за […]

ОД КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ВО МИЛИОНСКА ТРАНСАКЦИЈА ПРОДАДЕНИ АКЦИИ

    Во блок-трансакција вредна 1,1 милион денари на 16 јануари 2018 год на Македонската берза беа продадени 356 акции од Комерцијална Банкса А.Д -Скопје. Цената по која беа продадени акциите изнесуваше 3.100 ден за акција.   17.01.2018 10:52

Стопанска банка а.д Битола со нов производ -Соберете пред сите

      Соберете пред сите е еден од најатрактивните и најбараните производи на Стопанска банка а.д. Битола кој на клиентите им овозможува да бидат чекор пред другите во процесот на штедење и вложување на своите пари Овој производ овозможува сите предности од орочувањето на вашите пари да ги почувствувате во моментот на орочување. Со оваа […]

Секој втор во ЕУ користи интернет банкарство, кај нас едвај секој десетти

        Околу половина (51 отсто) од возрасните Европејци користат интернет банкарство, додека во Македонија овој процент изнесува само 8 отсто, покажуваат податоците на Евростат. Иако имаме доста низок удел на граѓани кои ги вршат банкарските услуги преку компјутер наместо на шалтер, сепак од достапните бројки може да се види дека на ова […]

КОПАЧИТЕ НА БИТКОИН: Дали сте подготвени на лоши вести?

  Бидејќи биткоинот се приближува на граница од 21 милион „единици“, аналитичарите предвидуваат дека купувањето на криптовалути ќе биде се потешко. Но тоа ќе ги направи уште повредни. Други тврдат дека нема да биде децентрализирана. Досега се ископани 16. 800.000 биткоини . Не е можно да се предвиди кога ќе бидат ископани 21 милион, но […]

Зголемен промет на Македонската берза во 2017

      Промет од 10,2 милиони денари остварен преку 81 трансакција при што се тргуваше со 22 хартии од вредност. Промет над милион денари остварија акциите на Комерцијална банка и Макпетрол при што имаа учество над 41 отсто во вкупниот промет. Конкретно кај Комерцијална банка се истргува 861 лот и првпат во последните 12 […]

По добриот викенд, биткоинот бележи пад

        Најголемите крипто-валути продолжуваат со загубите на вредноста во тргувањето во понеделникот претпладнето, покажуваат податоците од берзите, како реакција на дополнителните мерки кои властите во Јужна Кореја ги преземаат за регулирање на пазарот со виртуелните валути. Според најавите од јужнокорејската влада, нивната цел е „колку што е можно повеќе да се намали […]