Клучни совети при купување преку интернет

2014-12-22 07:01

Денес преку онлајн продавниците можат да се купат многу работи – од гардероба, обувки, техничка роба, туристички аранжмани и итн. Сепак, првото нешто што треба да се има на ум е безбедноста. Ако не сте сигурни од каде купувате, самите себе може да се вовлечете во стапица....

ПроКредит ги прогласи и награди најпроактивните агро бизнис практики за 2014

2014-12-20 07:01

Во организација на ПроКредит банка се одржа Агро Бизнис форумот на кој присуствуваа над 200 претприемачи од агро бизнисот во Македонија примарни земјоделски производители, претпријатија од прехрамбено преработувачката дејност, откупни центри, добавувачи на опрема, механизација и иновативни системи во земјоделието. Беа присутни и сите клучни...

Плаќање на рати без камата

2014-12-19 07:01

Доколку немате пари, кредитните картички одамна станаа главните средства за плаќање во нашите паричници. Иако скапи, поради високите каматни стапки, ова парче пластика нуди повеќе бенефиции. Најинтересната бенефиција е сигурно плаќање на рати без камата. Сите кредитни картички функционираат како револвинг кредит со исплата на камата,...

Халкбанк ги дарува своите клиенти корисници на кредитни картички

2014-12-18 07:01

Халкбанк  стартува со новата акција под мотото “Секој ден, со Халкбанк Роденден” со која им нуди одлична можност на своите корисници на кредитни картички да добијат подарок. Очекувајте вистинско роденденско изненадување за секоја трансакција со вашата Виза и Мастер кредитна картичка направена на Халкбанк мрежата во...

Што треба да знаете при купување на автомобил

2014-12-17 07:01

Голем дел од продадените автомобили во Македонија се купуваат преку автомобилски кредити кои, исто како автомобилите, имаат свои предности и недостатоци. Номиналната каматна стапка на автомобилските кредити ( МКД | ЕУР ) во денари изнесува од 6,5 % до 11,75 %, додека со девизна клаузула од 5,5 % до 7,9...

Како паметно да ги трошите средствата од кредитната картичка ?

2014-12-16 07:01

Кредитната картичка не може да ни биде примарно средство на опстанок. Лажното одржување стандарди кои долго време не можете да си ги дозволите обично ве кошта многу скапо. Затоа што таа мала пластика е еден од најскапите производи. Каматните стапки на кредитните картички се движат од...

Не дозволувајте на “големите” празнични попусти да ве остават со празни џебови!

2014-12-15 07:01

  Предпразничната еуфорија полека се загрева, а со тоа и манијата на купување подароци и други работи, кои многу често не ни се потребни. За ова најдобро сведочат “воздишките” во излозите, толпата во бутици и се разбира – испразнетите паричници. Затоа, колку и да е тешко да се...

Дозволено пречекорување – како да се користи

2014-12-12 07:00

Дозволено пречекорување или “дозволен минус” е еден вид на краткорочен кредит, кој им овозможува на граѓаните да имаат дополнителни средства на нивната сметка. Ваквата слобода, но исто така и фактот дека дозволеното пречекорување се доделува во висина од една месечна плата некаде и повеќе...

Кредити со кредитно животно осигурување – Охридска банка

2014-12-11 07:00

Во соработка со осигурителната компанија Grawe за прв пат на пазарот Охридска банка нуди кредити со кредитно животно осигурување за посигурна иднина. Овој иновативен продукт овозможува заштита на клиентот и неговото семејство доколку се случи несакан настан, во тој случај осигурителната компанија ќе ја подмири недоспеаната...

Како да ја изберете вашата банка

2014-12-10 07:00

Пред изборот на банка, важно е да се разгледа колку често вие ќе треба да ја посетите вашата банка. Ако имате потреба почесто да ја посетувате вашата банка тогаш  најдобро е  да се избере една банка во близина на вашиот дом или работа, исто...