Парите не се сè … но, и тоа како влијаат врз повеќето аспекти во нашите животи, кариери и бизнис. Ние работиме напорно за плата, но понекогаш немаме време да уживаме во плодовите на нашата работа.

Ако се чувствувавте како во еден маѓепсан круг поради “бркањето пари”, а си навистина уморен, но сепак продолжуваш затоа што сакаш да го задржиш својот приход, ти не си единствениот.

Ова се некои од цитатите за пари и богатство кои ќе ве мотивираат и инспирираат:

1. “Купи кога сите други продаваат и чекај додека сите не почнат да купуваат. Тоа не е само добар слоган, туку суштината на успешна инвестиција “- (Џон Пол Гети)

2. “Среќата не лежи во поседувањето на парите; таа лежи во радоста на постигнување, во возбудата на креативниот напор “(Френклин Д. Рузвелт)

3. “Вие навистина може да постигнете она што го сакате. Не правете ги парите вашата главна цел. Наместо тоа, правете работи што ги сакате и правете ги толку добро што луѓето не ќе можат да го тргнат погледот од вас “(Маја Ангелоу)

4. “Знај што поседуваш и знај зошто тоа го поседуваш” (Питер Линч)

5. “Ќе ви дадам тајна за лесно збогатување на Вол Стрит. Обидете се да бидете алчни кога сите други се плашат. И обиди се да се исплашиш кога сите други се алчни “(Ворен Бафет)

6. “Многу луѓе мислат дека не се добри кога станува збор за правење пари, но, всушност, не знаат како да ги користат” (Френк Кларк)

7. “Добро е да имате пари и работи што можете да ги купите со пари, но добро е, од време на време, да бидете сигурни дека ќе ги изгубите нештата што не можат парите да ги купат” – (Џорџ Лоример)

8. “Мудриот човек треба да има пари во главата, но не во срцето” (Џонатан Свифт)

9. “Парите обично се привлекуваат, а не се гонат” – Џим Рон

10. “Парите растат на дрвото на упорноста”. Јапонска поговорка

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност на редакцијата на БанкоМетар.мк