Разговорите околу четиридневната работна недела повторно се разгореа од пандемијата на СОВИД-19, при што работниците и работодавачите ја преиспитаа важноста на флексибилноста и придобивките на работното место. Идејата е едноставна – вработените би работеле четири дена во неделата, додека добиваат иста плата и ги добиваат истите бенефиции, но со ист обем на работа.

Според тоа, компаниите кои ја намалуваат својата работна недела ќе работат со помалку состаноци и повеќе независна работа. Поздравена како иднина на продуктивноста на вработените и рамнотежата помеѓу работата и животот, поборниците за четиридневната работна недела сугерираат дека кога се спроведува, задоволството на работниците се зголемува, а исто така и продуктивноста.

Синдикатите ширум Европа ги повикуваат владите да ја спроведат четиридневната работна недела, но кои земји ја прифатија идејата и како се одвива досега?

Белгија ќе воведе четиридневна работна недела за вработените кои тоа го сакаат
Минатиот месец белгиските вработени го добија правото да извршуваат цела работна недела за четири дена наместо вообичаените пет без загуба на плата. Вработените ќе можат да одлучат дали ќе работат четири или пет дена во неделата, но тоа не значи дека ќе работат помалку – тие едноставно ќе ги зголемат работните часови на помалку денови. Белгискиот премиер Александар де Кро се надева дека договорот ќе помогне да се направи пофлексибилен  ригидниот пазар на труд во Белгија и ќе им олесни на луѓето да го комбинираат својот семеен живот со нивните кариери.

Велика Британија ќе започне шестмесечна програма во јуни
Шестмесечната пилот-програма започната во јануари регрутира компании за да го проучат влијанието на пократкото работно време врз продуктивноста на бизнисите и благосостојбата на нивните работници, како и влијанието врз животната средина и родовата еднаквост. Досега околу 30 компании се пријавиле за програмата, која започнува во јуни оваа година и ја водат истражувачи од универзитетите Кембриџ и Оксфорд и Бостонскиот колеџ, како и непрофитните групи за застапување 4 Day Week Global, the 4 Day Недела UK Campaign и британската тинк-тенк Autonomy. Според реформата, на вработените ќе им биде дозволено да работат до 9,5 часа на ден – што е еквивалентно на 9 до 18:30 часот – што значи дека ќе можат да ја скратат работната недела на четири подолги дена.

Четиридневниот неделен пробен период ќе им исплати на вработените во ОК исти плати за пократки часови Ова може дополнително да се продолжи на 10-часовен ден преку договор за синдикат на работното место.

Шкотска и Велс да се приклучат на растечкото глобално движење
Во Шкотска, тестирањето треба да започне во 2023 година, додека Велс исто така размислува за тестирање.

Одлуката беше кулминација на предизборното ветување дадено од владејачката Шкотска национална партија (СНП). На работниците ќе им се намали работното време за 20 отсто, но нема да претрпат никаква загуба во компензација. СНП ќе ги поддржи компаниите-учеснички со околу 10 милиони фунти (11,8 милиони евра).

Владата укажа на неодамнешната анкета спроведена од шкотскиот тинк-тенк Институт за истражување на јавна политика (ИППР) во Шкотска, што покажа дека 80 отсто од луѓето што одговориле на идејата се многу позитивни за иницијативата.

Велс би можел да стане најновата земја која пробува четиридневна недела. Еве зошто – Испитаниците рекоа дека програмата во голема мера ќе го подобри нивното здравје и среќа.

Шкотска го посочи Исланд и неговите силни резултати како голема причина за искористување на шансата со четиридневната работна недела.

Некои шкотски бизниси веќе започнаа свои скратени работни недели, со Глазгов.

Исланд: Еден од лидерите во четиридневната работна недела
Помеѓу 2015 и 2019 година, Исланд ја спроведе најголемата пилот проба во светот на работна недела од 35 до 36 часа (намалено од традиционалните 40 часа) без никакви повици за пропорционално намалување на платите. Во тест фазата учествуваа околу 2.500 луѓе. За да се обезбеди контрола на квалитетот, резултатите беа анализирани од британскиот тинк-тенк Autonomy и исландската непрофитна асоцијација за одржливост и демократија (ALDA). Тестирањето беше оценето како успешно од истражувачите и исландските синдикати преговараа за намалување на работното време.

Различни реакции во Шведска за четиридневната недела
Во Шведска, четиридневната работна недела со целосна плата беше тестирана во 2015 година со мешани резултати. Предлогот беше да се обидат шестчасовни работни денови наместо осумчасовни без губење на платата, но не сите беа задоволни од идејата да потрошат пари на тестирање. Дури и левичарските партии сметаа дека би било прескапо да се спроведе ова во голем обем.

Но, позитивни резултати беа забележани во одделението за ортопедија на универзитетската болница, која префрли 80 медицински сестри и лекари на шестчасовен работен ден и ангажираше нов персонал за да го надомести изгубеното време. Одговорот од медицинскиот персонал беше позитивен, но експериментот исто така наиде на многу критики и не беше обновен.

Сепак, некои компании, како што е производителот на автомобили Тојота, избраа да го задржат намаленото работно време за своите работници.

Финска не воведе четиридневна работна недела, и покрај широко распространетите тврдења

Претходно оваа година, северноевропската земја накратко се најде на меѓународните наслови, откако, наводно, драстично го намали работното време. Финската влада наводно сакала да воведе четиридневна работна недела, како и шестчасовен ден. Сепак, се покажа дека ова се лажни вести, кои потоа владата мораше да ги исправи. Актуелниот премиер Сана Марин твитна за идејата во август 2019 година, но таа не е вклучена во агендата на владата.

Германските стартапи експериментираат во пократката работна недела

Германија е дом на една од најкратките просечни работни недели во Европа. Според Светскиот економски форум (СЕФ), просечната работна недела е 34,2 часа. Сепак, синдикатите бараат дополнително намалување на работното време. Минатата година, ИГ Метал, најголемиот синдикат во земјата, повика на пократки работни недели, тврдејќи дека тоа ќе помогне да се задржат работните места и да се избегнат отпуштања. Според истражувањето на Форса, 71 отсто од луѓето кои работат во Германија би сакале да имаат можност да работат само четири дена во неделата.