Акциите на Макошпед АД Скопје забележаа фантастичен раст денес (18/10/2018) од неверојатни 19,34 %.

Дали овој раст ја отсликува реалната зголемена вредност на компанијата, што е тешко веројатно или е чисто шпекулативен пораст е факт кој воопшто и не е важен за акционерите.

Нивното богатство денес порасна за една петтина и тоа е се што е важно кај берзанските играчи.