Акциите на берза денеска паѓаат додека цената на златото и на среброто е во пораст.

Францускиот индекс CAC 40 падна за 0.9 проценти.

Германскиот DAX 30 се намали за 1.6 проценти, а британскиот  FTSE 100 за 1.2 проценти.

Доларот скокна на 109,17 јени, а еврото падна на 1,2188 долари.

Златото се тргува за 1.324,10 долари по унца, а среброто за 16,57 долари по унца.