Американската банка “JPMorgan Chase” оствари  рекорден  профит во својата историја, што првенствено е резултат на новиот закон за данок кој беше донесен во САД минатата година.

 

 

 

JP Morgan Chase, најголемата американска банка во однос на активата и депозитите, оствари профит од 8,71 милијарди долари во првиот квартал од оваа година, наспроти 35 отсто повеќе од профитот од 6,45 милијарди американски долари од истиот период минатата година година, објави АП.