Доколку за кој било случај на злоупотреба на функција постоеле докази или валидни аргументи дека треба да се процесуираат понатаму, тоа го прави Антикорупциската комисија или надлежните инситуции пред судските и обвинителските органи, рече денеска премиерот Димитар Ковачевски, одговарајќи на прашање дали може да очекуваме конкретни мерки за злоупотреби.

 

Тој истакна дека Антикорупциска апсолутно ја има поддршката од Владата во спроведувањето на својата работа исто како што ја има и вицепремиерката за политики за добро владеење Славица Грковска.

 

-За сите случаи за кои имало одредени обвинувања, за некоја неусогласеност во однос на работењето сите биле без пречка процесирани од страна на Антикоурцписка, но и на институциите им е дадена можност да се произнесат за настанатите ситуации, додаде Ковачевски. мс/аа/

Скопје, 20 март 2023 (МИА)