Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Охрид, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2022 година усвоен од Владата на Република Македонија, Програмата Општинско-корисна работа финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РМ, на ден 08.08.2022 година се објавува Јавен повик за евидентирани невработени лица за вклучување во програмата општинско-корисна работа.

Комплетната информација ОВДЕ.