Австријците масовно купуваат модуларни куќи од Србија. Ваквите капацитети ја претставуваат иднината, а модуларните системи произведени во Србија се идеална и профитабилна инвестиција, првенствено поради тоа што се енергетски ефикасни, апсолутно безбедни, квалитетни, мобилни и модерни, а тоа особено го привлече вниманието на остроумните купувачи во Австрија, пишува „Нова.рс“.

Српската компанија „Фурб панелс“ од Брус го претстави овој производ на неодамна одржаниот Саем за градежништво во Грац и веднаш доби стотина нарачки од цела Западна Европа. Изградбата на модуларен објект не зависи од надворешни фактори, поради што ваквата градба им дава голема сигурност на клиентите дека зградата ќе биде завршена во согласност со сите рокови.

Некои од клучните карактеристики на овие објекти се одличната топлинска изолација, а исто така се многу отпорни на надворешни влијанија, заштедуваат енергија за греење до 50 отсто, а не бараат градежна дозвола. Се испорачуваат во целосно функционална состојба со целосно исклучени електрични инсталации и вградена санитарна опрема, пишува Нова рс.