Владата подоцна вечерва го објави ажурираниот список со фирми што зеле државна помош за плати на вработените, а не им ги исплатиле.

Според УЈП, станува збор за 708 компании кои за април и мај зеле околу 385 000 евра од државата за субвенции на платите, но не им ги исплатиле на нивните вработени.

Новата листа можете да ја погледнете на следниов ЛИНК.