Денар, 20/09/2018 година Македонската берза го затвори своето работење со следниве движења во тргувањето на акциите и нивниот раст т.е. пад :

Раст на цена на акции :

  1. Раст на цената на акциите на Тетекс АД Тетово од 4.83 % и просечна цена на акција од 2.309 денари
  2. Раст на цената на акциите на ВВ Тиквеш АД Скопје од 2,98 % и просечна цена на акција од 4.966 денари
  3. Раст на цената на акциите на УНИБанка АД Скопје од 2.84 % и просечна цена на акција од 2.330 денари

 

Пад на цена на акции :

  1. Пад на цената на акциите на ОКТА АД Скопје од –  2.99 % и просечна цена на акција од 4.257 денари
  2. Пад на цената на акциите на НЛБ Банка АД Скопје од – 2.78 % и просечна цена на акција од 14.000 денари
  3. Пад на цената на акциите на Макстил АД Скопје од – 1.92 % и просечна цена на акција од 128 денари