Пазарната капитализација на криптовалутите утрово забележа раст од 2,8 проценти.

Биткоинот, најпознатата криптовалута, доби 3,3 проценти во последните 24 часа и во моментов се тргува по цена од 43,675 долари.

Етериумот во изминатите 24 часа доби 4,4 проценти, а во моментов вреди 3,039 долари.