Расте вредноста на биткоинот ! 

Неговата вредност скокна за 1,4 проценти во последните 24 часа и се тргува по цена од скоро 57.360 долари. Вредноста на етериумот се намали за 3,2 проценти и се тргува за помалку од 3.500 американски долари.

До крајот на следната година, најмалку пет земји ќе го прифатат биткоинот како легално средство за плаќање, предвидува извршниот директор на платформата за размена на криптовалути Битмекс, Алекс Хопетнер. Вели дека тоа ќе бидат земји во развој. Ел Салвадор веќе го применува биткоинот како валута за плаќање.