Пазарот на криптовалути изгуби 2,6 отсто од вредноста во изминатите 24 часа, а според податоците на веб-страницата Коингеко, капитализацијата моментално изнесува 2,26 трилиони долари.

Биткоинот падна за 2,3 отсто во истиот период и моментално се тргува по 46.489 долари.

Етериумот, исто така, денеска е намален за 3,8 отсто и моментално се проценува на 3.837 долари.