Gold prices slipped on Wednesday morning in Asia

Цените на златото паднаа денес (среда) наутро во Азија, намалувајќи се од тримесечните височини постигнати во претходната седмица, во услови на засилени геополитички тензии.

Фјучерсите со злато за испорака во декември опаднаа за 0.05% до 1.236,1 долари за тројна унца во 22:26 часот по полноќ на Comex департмантот на Њујоршката берза, откако достигнаа тримесечен врв во износ од 1.242,8 американски долари во вторникот. Индексот на американскиот долар се намали на 95,72.