Близнаците финансиери Камерон и Тајлер Винклевос добија дозвола од државата Њујорк да тргуваат со Биткоин, како и со нивната криптовалута Зикеш.

Браќата Винклевос, најдобро познати по неуспешната тужба против Мајк Закерберг кого го обвинија дека ја украл идејата за Фејсбук од нив, се обидуваа да ја промовираат новата криптовалута Зикеш во повеќе делови на САД.

Државата Њујорк е првата која што им издаде дозвола.