Кварталниот раст во британскиот услужен сектор е 0,7 отсто, во преработувачкиот сектор 0,8 отсто, додека градежништвото падна за 0,9 отсто, пренесува „Гардијан“.

На годишно ниво, британската економија оствари раст за 0,2 отсто во однос на истиот квартал од 2023 година.