© Reuters.  British PM May says UK ready to join trans-Pacific trade pact

ЛОНДОН (Ројтерс) – Британскиот премиер Тереза Мај изјави дека нејзината влада е подготвена да се приклучи на транс-Пацифичкиот трговски договор, по забелешките што ги даде нејзиниот јапонски колега, кој рече дека ќе ја поздрави Велика Британија во договорот со отворени раце.

“Многу сум задоволна што сакаат да нè дочекаат во тој трговски договор со отворени раце и ние сме подготвени да го сториме токму тоа”, изјави Мај во парламентот.