https://centralfmonline.com/6kv87k7

Tramadol Online For Pets Речиси 60% од иновациите во земјата се генерирани од финтек секторот, вели извршниот директор на Sophia Lab.

http://unionmechanical.com/2020/07/03/qgxk36jma

Бугарскиот финтек сектор е најголем во Источна Европа. Ова го изјави Филип Генов, творец и управен директор на Sophia Lab за време на новото издание на Клуб Инвестор “Банки и финансии”.

Tramadol Cheapest Online

http://www.freshsnowboarding.com/uncategorized/gs3b71o2 Тој, исто така, истакна дека 30% од финансиските иновации за Африка се направени во Бугарија. Како главен предизвик за финтек секторот Генов укажа на недостаток на координација и соработка помеѓу индивидуалните играчи. Сепак, додаде тој, речиси 60 отсто од иновациите во земјата се генерирани од финтек секторот.

Online Drugstore Tramadol

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/7ssdnhhda За тоа како технолошките компании можат да бидат партнер со банките, Христо Борисов од Payhawk истакна дека финтех компаниите прават профит од софтвер, додека кредитните институции заработуваат претежно од давање на заеми. Според него, сепак е важно да се нагласи дека конкуренцијата на пазарот на финансиски услуги може да доаѓа од различни сегменти на пазарот. На пример, тој посочи на Uber, технолошка компанија, но се натпреваруваше со редовниот такси превоз.

https://apexengineers.co.uk/zsm7ij6zd8

Can I Get Tramadol Online За време на расправата се појави спорот за тоа што беше дефиницијата за “финтекс”. Според Филип Генов, ова е секоја технологија која вклучува финансиски трансакции.

Сепак, според Христо Борисов, ова не е доволно исцрпно. Од неговите зборови, стана јасно дека додадената вредност на производот е исто така важна. Тој го сподели она што Payhawk го прави. “Компанијата нуди ситно-грануларна платформа која им олеснува на малите и средните претпријатија да ги управуваат своите буџети. Издаваме корпоративни дебитни картички, имаме софтверска апликација, која собира и се потпира на податоци од фактури и кашови белешки, на тој начин ја елиминира потребата од расходни извештаи, На овој начин директорите на компаниите можат во реално време да ги следат и контролираат трошоците, а вработените се помогнати преку корпоративна картичка и нема потреба да ги користат нивните и последователно да внесување во сметките средства и да чекаат враќање на средствата “, објасни Борисов. Компанијата веќе работи во 8 европски земји.

Во овој контекст Филип Генов посочи дека финтек стартапите не е потребно да им се допаѓаат на банките, но пак за нив е витално значење финансискиот систем на земјата да е стабилен. Генов, исто така, истакна дека не е толку едноставно да се купи мобилна апликација за мобилни портфолија. Зад овие производи се банките, телекомуникациските оператори, давателите на услуги и други. Поради оваа причина, потребен е производ кој ги интегрира сите учесници во процесот, објасни директорот на Sophia Lab.

Христо Борисов додаде дека новата Директива PSD II овозможува на трети лица да уживаат инфраструктура на банките и отвора доста врати и канали за соработка.