http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/c6md5snr

http://sizart.org.mx/k99wxom Во производствениот капацитет на германската компанија Гересхајмер во ТИРЗ Скопје 2 се одвиваат завршни работи на опремување. 

http://studentssolution.co.uk/sgmf7izrohz

http://unionmechanical.com/2020/07/03/oq62q950pz Коронакризата го одложи стартот на работа, но во наредниот период ќе почнат со работа. Во фабриката во Скопје ќе се произведуваат материјали за фармацевстската и медицинската индустрија. Се работи за полно автоматизирана фабрика, на 18 илјади квадратни метри и ќе вработува околу 400 работници.

http://www.eliteseo-websites.co.uk/0c1og0w5v3

Денеска увид во активностите извршија вицепремиерката за економска прашања Мила Царовска и Мила Царовска и директорот на Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони Александар Младеновски на ТИРЗ Скопје 2.

https://centralfmonline.com/9ldqkj4rv

http://www.halifaxcommon.ca/7awtpyqr0 Вицепремиерката Царовска, по обиколката на објектот на Гересхајмер, посочи дека оваа компанија, која ќе произведува материјали за фармацевтската и медицинската индустрија, инвестира во софистициран објект кој ќе биде опремен со најсовремена технологија.

Buy Cheapest Tramadol Online

-Владата во изминатиот период направи многу кога станува збор за привлекување на странските инвеститори и обезбедување услови да градат и да продолжат со инвестирањето во технолошко-индустриските развојни зони. Потпишани се 22 договори со странски компании, веќе се отворени 12 фабрики, а важно е да се истакне дека странските директни инвестиции бележат голем раст во последните две и пол години. Во тој период имаме околу 1 милијарда и 177 милиони евра странски директни инвестиции, согласно извештаите на Народната банка. Ќе продолжиме и понатаму да работиме да стимулираме нови странски инвеститори да дојдат во нашата земја, да инвестираат, да креираат добро платени работни места, а ние ќе помогнеме да обезбедат продуктивни, квалитетни и квалификувани работници, изјави вицепремиерката Царовска.

http://watchproject.org.uk/1ghhxoe

https://apexengineers.co.uk/s8hj0m4th76 Царовска дополни дека додадената вредност која со себе ја носат странските инвестиции е тоа што создаваат можност и за домашните и локални компании да станат нивни добавувачи или изведувачи на одредени работи, при што ги подобруваат сопствените стандарди за работа и да работат по европски и светски стандарди, какви што се и побарувањата на странските инвеститори.

http://www.kingsleysecurity.co.uk/t54kfxdft3j

http://watchproject.org.uk/bm4zi99 -Дополнително странските компании имаат можност да реализираат обуки и да предадат знаење, на нас како држава, на нашите инжинери, работници, да се доквалификуваат и да се развиваат во кариерата. Странските инвестиции, како и домашните имаат големо влијание во економијата, а ние како Влада докажавме дека се грижиме и за едните и за другите, со цел економијата во нашата држава да се развива со побрза динамика, подвлече вицепремиерката за економски прашања.

Rx Tramadol Online

Таа нагласи дека во изминатите две и пол години бројот на вработени во индустриските капацитети во ТИР зоните е зголемен за околу 5.000 лица, што покажува дека има постојано побарување на работници. Активностите на компаниите во зоните, вклучително и на Гересхајмер, поради глобалното влијание на пандемијата предизвикана од коронавирусот Ковид 19, застанаа со активностите, но склучените договори продолжија со предвидената динамика да се реализираат.

https://optimumoils.com/e32da5bf8f

http://www.freshsnowboarding.com/uncategorized/g1csfr05np3 -Имавме мало одложување, од некој месец, на активностите што се планирани, само затоа што нивните работниците имаа ограничувања во движењето, особено оние од странство, но сега во континуитет продолжуваат со работата и очекуваме многу скоро Гересхајмер да ја отвори првата фаза. Имаат уште четири фази само во овој дел, а во делот на производство на стакло дополнителни три фази, очекуваме динамиката на активности да се врати на претходното ниво пред кризата, кажа вицепремиерката.

Tramadol Canada Online

Директорот на ДТИРЗ, Александар Младеновски изрази задоволство од динамиката на активности при изградбата на производствениот капацитет на Гересхајмер.

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/366k1sl