СУПЕР БРЗ ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ СО БЕСКОНТАКТНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ВОВЕДЕ КАПИТАЛ БАНКА

2018-01-22 12:24

      Капитал Банка АД Скопје официјално стана достапна до сите клиенти од сите градови низ земјата и им овозможи на сите постоечки и нови клиенти да аплицираат и користат кредитни производи без да дојдат во експозитура на Банка. Водејќи се од реалните...

Џон Шеперд Барон го измислил првиот банкомат во светот

2018-01-22 11:20

  Веројатно постои и голема вистина во она дека најдобрите идеи навистина им доаѓаат на луѓето додека се тушираат бидејќи и оваа идеја на пронаоѓачот Џон Шеперд Барон дошла токму за време на таа активност. Веднаш потоа тој го претставил својот изум со име...

ДОЗВОЛА ЗА GOOGLE И FACEBOOK ДА СЕ ОДНЕСУВААТ КАКО БАНКИ

2018-01-22 11:06

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.  Новите правила кои се дел од британската директива под име “Open Banking” имаат за цел...

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ : МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ ДА ВНИМААТ ПРИ ОДОБРУВАЊЕТО КРЕДИТИ ВО СТРАНСКА ВАЛУТА

2018-01-22 10:51

  Гувернерот на австриската банка ги предупреди банките на Балканот да бидат внимателни кога ги одобруваат кредитите во странски валути. Гувернерот на Австриската Централна банка, Евалд Новотни, за време на виенската конференција им препорача на банките кои работат во овие области да бидат исклучително...

Инвеститорите незнаат што да прават со бикоинтот -причина за паѓање на бикоинтот според експертите

2018-01-18 11:40

        Вредноста на биткоинот падна под 10.000 долари за прв пат од декември наваму. Според индексoт на Coindesk, вредноста на криптовалутата на берзата прво опадна на 9.958 долари, потоа се опорави малку, но повторно падна на 9.200 долари. Ова е пад...

GO DIGITAL – E НОВА АПЛИКАЦИЈА ЗА МОМЕНТАЛНО ОТВОРАЊЕ СМЕТКА НА ADDIKO БАНКА

2018-01-17 13:48

    Модернизацијата и дигитализацијата на дел од работните операции на многу институции им ги поедноставија процедурите за работа, а на тој начин на клиентите им штедат време и енергија. Во денешно време, на сите нас ни е потребно повеќе време и секако, повеќе...

НБРМ со едукативни брошури за децата

2018-01-17 12:02

  Народната банка на Република Македонија во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ), изготви две едукативни брошури на темите: „Патување во светот на парите“ и „Водич за финансиска едукација“, наменети за младата популација во државата. Публикацијата „Патување во светот на парите“ ќе придонесе младите да се информираат и...

КРИПОВАЛУТИТЕ БЕЛЕЖАТ ПАДОВИ ПОМЕЃУ 20% И 30 % ВО ПОСЛЕДНИВЕ 24 ЧАСА

2018-01-17 11:02

  Ова се случува само неколку дена откако во Јужна Кореја се подготвува закон за криптовалутите. Во меѓувреме пак и инвеститорот Ворен Бафет дополнително налеа масло на огнот, велејќи дека „трговијата со дигиталните валути ќе има лош крај“. Така само за 24 часа цената...

ОД КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ВО МИЛИОНСКА ТРАНСАКЦИЈА ПРОДАДЕНИ АКЦИИ

2018-01-17 10:52

    Во блок-трансакција вредна 1,1 милион денари на 16 јануари 2018 год на Македонската берза беа продадени 356 акции од Комерцијална Банкса А.Д -Скопје. Цената по која беа продадени акциите изнесуваше 3.100 ден за акција.   17.01.2018 10:52

Стопанска банка а.д Битола со нов производ -Соберете пред сите

2018-01-16 12:53

      Соберете пред сите е еден од најатрактивните и најбараните производи на Стопанска банка а.д. Битола кој на клиентите им овозможува да бидат чекор пред другите во процесот на штедење и вложување на своите пари Овој производ овозможува сите предности од орочувањето на...