Цената на биткоинот утрово е 34.794 американски долари, што е раст од скоро 2% во последните 24 часа, покажуваат податоците на страницата Coindesk.

Во последните 24 часа, етериумот исто така растеше. Неговата цена е 2.329. долари, а оваа криптовалута порасна за приближно 3 проценти.

Колку ќе вреди биткоинот до крајот на годината?

Во истражувањето на CNBC на менаџерите на средства, на прашањето каква ќе биде вредноста на биткоинот на крајот на годината, 44 проценти одговориле дека тоа ќе биде помалку од 30 000 американски долари.

Другите се пооптимистични, но само шест проценти се оние кои веруваат дека цената ќе се врати над 60.000 американски долари оваа година.

Крипто-валутите видливо закрепнаа во последната недела по неколку пресврти кои се променија од средината на мај, пренесува Bonitet.

На пример, цената на етериумот се зголеми за 20 проценти и непречено ги надмина 2.000 американски долари. Биткоинот вредеше скоро 35.000 УСД во петокот.