На светскиот пазар паѓаат цените на нафтата.

Во Лондон, цената на суровата нафта Брент од Северното Море беше пониска за 1,04 долари и вчера достигна 71,85 долари за барел.

Во Њујорк цената на лесната сурова нафта падна за 1,21 долари и изнесува 70,05 долари за барел.

Претходно на берзите имаше раст на цената на нафтата за над 60 центи по барел.