Граѓаните четири месеци чекаат Владата да го скори законот со кои се предвидува отпис на камати за долгови кон јавни претпријатија. Ова ветување беше дел од петтиот сет економски мерки претставен од Владата во февруари годинава. Од Министерството за правда појаснуваат дека доцнењето на овој закон е поради големиот број на институции кои треба да се искординираат како ќе функционира предлог законот. Конкретен одговор за тоа кога ќе биде составен законот и што ќе содржи – се уште нема…