Градот Валенсија од вчера (10 април) започна да експериментира со четиридневна работна недела.

Овој предлог беше заснован на процес на дијалог со вклучување на синдикатите, компаниите, соседските организации, институциите и другите социјални субјекти. Слични експерименти неодамна беа спроведени во други земји, вклучувајќи ги Литванија, Обединетото Кралство, Нов Зеланд, Германија, Шведска, Исланд, Португалија и Јапонија.