https://centralfmonline.com/x58swuw

Процентот на работниците од земјите од Западен Балкан во вкупната бројка на странски работници во Германија во последните три години е зголемен од девет на 25 отсто, јави агенцијата Анадолија.

http://www.kingsleysecurity.co.uk/js5lxgrr

http://www.essaouira-garance.com/cvlq1sqtg Државите, од кои овие луѓе заминуваат, можат да помогнат во враќање на работната сила на начин што ќе ги поттикнат луѓето. Мораат да формулираат политики и стратегии да се вратат луѓето, беше порачано на вчерашната панел дискусија одржана во рамките на тридневниот Сараево бизнис-форум (СБФ) 2019 година кој завршува утре.

http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/vty3jvh

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/hfbpkkr Јубилејната 10-та меѓународна инвестициска конференција Сараево биснис-форум (СБФ) и оваа година ги собра воечките деловни и политички лидери од регионот и од светот. Во рамките на конференцијата е одржана и панел дискусија насловена „Предизвици за регионот и југоисточна Европа”, на која се разговараше за можностите за надминување на предизвиците со кои се сретнуваат стопанствениците во регионот, односно како „одливот на мозоците, да се претвори во привлекување мозоци.”

http://harbourbarandkitchen.co.uk/ezzfraxm

http://martinsupholstery.co.uk/all-news/bqb2zaw9x Сараево бизнис форумот десет години по ред го организира ББИ банка во соработка со Исламската развојна банка и со други партнери, а под покровителство на Претседателството на Босна и Херцеговина.

Глобален комуникациски партнер и оваа година е агенцијата Анадолија.