Управителот на хеџ фондот, кој се прослави со филмот The Big Short. кој на своите инвеститори им донесе голема заработка предвидувајќи колапс на пазарот на недвижнини во 2008 година, сега објавува дека доаѓа „мајката на сите крахови“.

Бари укажа на прекумерниот левериџ како главен проблем за криптовалутите. Како што предупреди, инвеститорите кои купуваат криптовалути „се пријавуваат за разорни загуби“.

Бари додаде дека стравот на луѓето од пропуштање ги однесе цените на неодржливи нивоа. Шефот на „Сајон Асет Менаџмент“ исто така ги предупреди љубителите на криптовалути кои несовесно се задолжуваат за да ги купат своите омилени монети.

-Проблемот со криптовалутите, како и во повеќето работи е левериџот. Ако не знаете колку е левериџот во криптовалутата, не знаете ништо за неа.

Шефот на Сајон привлече бројни обожаватели откако еднаш предвиде колапс на пазарот на недвижнини, што ја забрза глобалната финансиска криза.

Image

Бури ретко објавува постови од својот налог и ги брише твитовите наскоро откако ќе ги објави. На почетокот на оваа година, тој ги извести своите следбеници дека американската Комисија за хартии од вредност го посетила поради некои од неговите објави на Твитер.