ТСМЦ е кратенката за Тајван семикондуктор мануфактиринг компани, најголемиот производител на чипови во Тајван и во светот. Ворен Бафет, еден од најпрофитабилните инвеститори во светот, во февруари одлучи да ги продаде своите акции во ТСМЦ сред глобална криза и рекордна побарувачка на чипови.