Како главна тема на овај форум е македонската економија помеѓу визија и дилема: предизвици на економските политики.

 

Додека организатор на форумот е Finance Think на кој на отворањето е најавено обраќање на амбасадорот на Обединетото Кралство Чарлс Гарет, вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за финансии Драган Тевдовски, директорот во Канцеларијата на Светска банка во Македонија Марко Мантованели и резидентниот претставник во Македонија на ММФ Себастиан Соса