Денеска во 12 часот ќе почне првиот Хакатон во Касарна Хаб Охрид. Хакатонот е наменет за сите заинтересирани за чет-ботови и блокчејн технологија. Победниците ќе може да станат акционери. Потребно е знаење на Java и Cotlin.
Предизвикот и правилата ќе бидат претставени на успешно пријавените тимови и нивните учесници на денот на отворањето.
Спонзорирано од Stellar Solutions, донесено до вас од KasarnaHUB.