Заменик претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денеска ќе се обрати на свеченото отворање на нов производствен погон од 2.100 метри квадратни на американската компанија Теламон.

Примарна дејност на компанијата е производство на електрични кабли за автомобилската индустрија, со што е проектирано отворање на 300 нови работни места.