Deutsche Bank за 2017 година ќе исплати бонуси на своите вработени во вредност од над две милијади евра.

Банката ќе исплаќа бонуси на своите вработени со цел да ги задржи за време на реконструирањето на банката. Овој бонус од над два милиони евра е значително поголем од оној што беше распределен за 2016 година кој изнесуваше 546 милиони евра.

Банката беше мета на остри критики откако објави во јануари дека ќе подели бонус од над еден милион евра, острите критики беа затоа што веќе трета година банката остварува загуба.

Банката исто така планира отпуштања на 9 000  работници од кои 4 000 во Германија.