За период од 15 месеци  минатата недела доларот беше на највисоко ниво .

Еврото падна на берзите, но затоа доларот зајакна за 1.4%.Доларот падна во однос на јапонскиот јен за 1.2% на 108,80 јени и тоа е најниско за 4 месеци.

Еврото „потона“ за 1.7% на 1,2250 долари. Од почетокот на годината, вредноста на доларот во однос на кошницата на валути е и понатаму во минус и падна за повеќе од 1.5%.