За 74 американски долари се продава барел нафта на лондонската берза, додека на американскиот пазар таа е за само 68 долари од барел.

Далеку поевтина откако Русија ја нападна Украина, кога нафтата во март 2022 година достигна и над 100 долари за барел и ја поремети целата светска економија, за што денес сите ние економски страдаме.

Се очекува значителен пад и на цените на нафтените деривати за крајните корисници во Македонија.