Цената на огревното дрво се зголеми за 20%, но надлежните тврдат дека не е можно скоро ново зголемување на цената.

Во гостувањето на „ТВ21“ Берат Дехари, заменик-директорот на „Национални Шуми“, вели дека поскапување на огревното дрво нема да има.

„Барем не во блиска иднина, тоа ви тврдам“, рече Дехари.

Откако цените на огревното дрво се зголемија речиси двојно, Владата во ноември донесе одлука да ја замрзне на 6.400 денари за метар кубен или 4.500 денари за метар просторен.