Реакцијата на „Европскиот фронт“ предводен од ДУИ следува откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ вчера изјави дека за договорот со „Бехтел и Енка“ има две опции – или да се раскине или да се репреговара.

„Ваквиот став е обид да се минимизира големата работа и најголемиот проект во историјата на државата што досега прогресивната и проевропската влада го реализираше“, оценува „Фронтот“.

Според изјавата на Мицкоски, поизвесно е дека договорот со американско-турскиот конзорциум би се репреговарал бидејќи во сегашната форма е речиси неприменлив поради големите правни проблеми, проблеми со експропријацијата и техничките проблеми.