На секои два и пол дена по еден нов милионер во Македонија, така вели статистиката во последниве десет дена, во кои се израдуваа четворица играчи на Видеолотарија Касинос Австрија, по двајца во Скопје и во Куманово.

Изминативе десет дена беа дарежливи за љубителите на МИЛИОНЕР и МИНИ ЏЕКПОТ. Овие добивки кај играчите на Виделотарија Касинос Австрија, донесоа збирна сума од над 7,7 милиони денари.

„Сигналот за МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ изминативе 10 дена се појави дури 4 пати. На секои два и пол дена по еден нов милионер во Македонија, така вели статистиката во последниве десет дена, во кои се израдуваа четворица играчи на Видеолотарија Касинос Австрија, по двајца во Скопје и во Куманово. M.K. го освои највредниот МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ, на 15 март во Моцарт во скопско Дебар Маало. Неговата сума изнесува 1.612.112 денари. Два дена подоцна, А.Б.Д. освои МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ во Спортлајф во Куманово, вреден 1.429.604 денари. На 19 март повторно радост во Скопје, овој пат во населбата Кисела Вода. А.В. во Спортлајф освои МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ вреден 1.368.033 денари, а најтазе е џекпотот освоен во четвртокот, на 24 март, вреден 1.333.833 денари“, се вели во соопштението.

Оваа недела се радуваат и други играчи, наведено е таму, кои го поделија вкупниот износ од 1.975.770 денари од МИНИ ЏЕКПОТ добивките.

„Добивките на Видеолотарија Касинос Австрија се константа, МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ во вредност од 1.200.000 до 1.800.000 денари, а СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ до 12.000.000 денари. Она што е различно и возбудливо секоја недела се новите имиња и новите добитници. Секој може да стане милионер“, наведено е во соопштението.