Власта е решена да удри по граѓаните. Она што подолго време се говори најверојатно ќе се оствари. Најновиот удар ќе биде по штедните влогови кои граѓаните ги имаат во банките кои ќе се оданочуваат.

Ова било најавено на средбата на директорката на УЈП Сања Лукаревска, министерот за финансии Фатмир Бесими и директорката на Царина Славица Кутиров каде се дискутирало за даночните реформи.

Граѓаните во македонските банки чуваат околу 220 милијарди денари кои со измените би се оданочувале.