Нашата работа не е завршена. Доколку не видиме значителна промена во изгледите, ќе продолжиме да ги зголемуваме каматните стапки во јули, истакна таа. Во блиска иднина, малку е веројатно дека централната банка ќе може со сигурност да каже дека каматните стапки го достигнале врвот.