Етериумот со денови ги урива сопствените рекорди и се прогнизира дека ќе достигне цена од 10.000  долари. 

Втората најпопуларна криптовалута по биткоинот, етерум, има вредност околу 3.500 долари, што е скок за повеќе од 5 проценти. Пред неколку дена, американската банка ЈПМорган објави интересна белешка за инвеститорите во која се обиде да објасни зошто втората најпопуларна крипто-валута – етерум, во последните неколку недели  на пазарот поминува подобро од биткоинот. Се смета дека тоа е поради подобрувања во ликвидноста и поголем сообраќај на јавната блокчејн мрежа етерум. Биткоинот сега чини околу 57.200 долари.