Европската Унија предупреди дека планира да го регулира криптовиот пазар, освен ако не се решат проблемите и ризиците кои произлегуваат од метеорскиот раст на Биткоин и другите крипто вредности.

Високиот раст на пазарот на дигитални пари доведе до тоа некои инвеститори да направат милиони, додека други се соочуваат со огромни загуби. Биткоин води група вредни крипто- валути, а популарна монета била на крајот од 2017 година, во вредност од скоро 20.000 долари.