„Уникредит“ е најдобриот снабдувач на сите услуги за финансирање на трговијата на глобално ниво, според Анкетата за трговија и финансии на „Euromoney 2020“, која исто така потврди дека банката заслужува најголемо признание во светот за консултации, финансирање, целокупно извршување и производи, како и за своите услуги во Западна Европа и Централна и Источна Европа (ЦИЕ).

Оваа анкета, спроведена веќе деветта година по ред, собира повратни информации од над 7.000 клиенти од корпоративното банкарство, обезбедување на привлечни докази за експертиза на УниКредит за производите, услуга за клиенти од прва класа и длабоко разбирање на основните европски пазари.

Банката, исто така, е рангирана на првото место во рангот на одделни држави за сите услуги, вклучително и признавање како најдобар снабдувач во ЦИЕ, Западна Европа, Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Чешка, Унгарија, Италија, Романија, Србија, Словачка и Хрватска – како и на глобално ниво.

Широчината и длабочината на географската покриеност на Уникредит дополнително ги потенцираа лидерите на пазарот # 1 во Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Чешка, Унгарија, Италија, Романија, Русија, Србија, Словачка, Хрватска и Турција.

„Ние сме крајно горди на овие резултати“, рече Ричард Бартон, раководител на корпоративно и инвестициско банкарство во УниКредит, додавајќи дека „Настојуваме да продолжиме да им нудиме на нашите клиенти највисок квалитет на производи и услуги – фокусирајќи се на развој на иновативни решенија прилагодени на потребите на нашите клиенти. Ова истражување на „Еуромони“ ги признава нашите континуирани напори во овие области бидејќи ние продолжуваме да ја поддржуваме реалната економија и да градиме цврсти односи со клиентите. Овие односи се клучни за сè што правиме и би сакале да ја искористиме оваа можност да им се заблагодариме на сите наши клиенти за нивното континуирано партнерство и поддршка “.

UniCredit продолжува да инвестира во иновации за трговија со финансии – како што најдобро се гледа преку клиентскиот портал Trade Finance Gate, добитници на бројни награди – и останува посветена на задоволување на потребите на клиентите преку прилагодено финансирање на трговијата и решенија за работен капитал.