Фондот за иновации и технолошки развој  (ФИТР) денеска ќе го презентира новоформираниот Стартап совет.

Примарна цел на Советот, како што наведува ФИТР,  е да ја претставува стартап заедницата и да ги застапува нејзините интереси во процесот на креирање и носење политики кои треба да придонесат за натамошен раст и развој на македонскиот стартап екосистем.