Германските компании долго ги одложуваа промените, а сега најавија дека ќе отпуштат повеќе од 10.000 работници, јавува Анадолија, пренесува Ал Џезира Балканс. Големите германски компании, лидери во автомобилската, хемиската, механичката, фармацевтската и информатичката индустрија, ќе отпуштат повеќе од 10.000 работници, вклучително и високообразовани работници. Причината се итните промени што ги одложуваат, а кои сега се принудени да ги направат поради помалата побарувачка, високите цени на енергијата, помалиот профит, застарената структура на одлучување, а особено по порастот на клучните каматни стапки – скапите заеми.

Ако 2022 беше одлична година за продажба на фрижидери, машини за перење и други апарати за домаќинство, насоките беа сменети минатата година. Затоа, на пример, Миеле планира да го намали бројот на вработени за 2.700, а БСХ на Бош, која има фабрика и во Словенија, до крајот на 2027 година за 3.500, од кои 450 се во менаџментот.

Невработеноста е во пораст, па се поставува прашањето зошто сето ова се случува сега. Претходните години, поради ниските каматни стапки, компаниите добиваа практично бесплатни кредити, државата кофинансираше плати за време на пандемијата, а побарувачката поради корона вирусот беше голема. Сега времињата се поинакви. Тие се карактеризираат со жестока конкуренција од странство, високи домашни цени на енергијата, повисоки трошоци за работна сила и упад на вештачката интелигенција. Хемискиот гигант БАСФ со седиште во Лудвигсхавен, според шефот Мартин Брудермулер, „итно треба да преземе решителни и длабоки мерки за да обезбеди континуирана конкурентност“.

Тоа значи и укинување на 2.600 работни места. Фармацевтската компанија Баер поставува нови процеси на одлучување, па ќе го намали средниот менаџмент.

Невработеноста во Германија е 6,1 отсто и годинава ќе расте.