Соопштение за медиуми,

15 Април 2019 година

Утринава во експозитурата Чаир на НЛБ Банка се случи вооружен грабеж.

Клиентите кои се затекнаа во нашата експозитура и вработените на Банката се безбедни и во добра состојба.

Во овој момент, Банката соработува со надлежните органи за најбрзо и ефикасно решавање на случајот.

Средствата на нашите клиенти се сигурни, бидејќи Банката има осигурување на целиот свој имот и средства.

Паралелно, работиме со истражните органи на утврдување на висината од направената штета, за што ќе ја известиме јавноста дополнително.

НЛБ Банка АД Скопје