Хуманост и висока граѓанска свест повторно покажаа вработените во Комерцијална банка кои даруваа 50 крвни единици во редовната крводарителска акција организирана во Банката.

Дарувањето крв е традиционална хумана практика на вработени во Комерцијална банка, а дел од нив се и вистински рекордери поради што имаат добиено златна и сребрена плакета. Со ова помагаат во спасувањето човечки животи и за промовирање и поттикнување на оваа благородна мисија.

Комерцијална банка и Заводот за трансфузиологија им се заблагодаруваат на хуманоста и ги охрабруваат да останат крводарители и да бидат пример што ќе го следат и други граѓани.