Годишната стапка на инфлација во Турција се искачи на 85,51 отсто во октомври. Тоа е највисоко ниво од 1997 година, покажаа официјалните податоци објавени денеска.

Потрошувачките цени се зголемија од 83,45 отсто во септември, продлабочувајќи ја кризата за трошоците на животот во државата.