Проектот „МАИНЛАНД“, финансиран од Европската унија, денеска организира информативна работилница за почнување студии за изводливост 

Проектот „МАИНЛАНД“, финансиран од Европската унија, денеска организира информативна работилница за почнување студии за изводливост во селата Царев Двор, Спанчево, Соколарци, Логоварди и Оптичари, кои се пет од избраните области за консолидација на земјиште во Македонија.

На работилницата ќе се обратат министерот за земјоделство Љупчо Николовски и Вилма Даугалине, ФАО главен технички советник во проектотот МАНЛАНД.

Присутните ќе бидат информирани и за статусот на имплементацијата на проектот „Воведување национална програма за консолидација на земјиште (МАИНЛАНД) што го споведува ФАО заедно со Министерството за земјоделство. /МИА